Dry needling

Heb je last van lichamelijke klachten en heeft fysiotherapie hier nog geen uitkomst voor kunnen bieden? Dan is dry needling mogelijk de behandeling die je verder kan helpen.

Wat is dry needling? 

Dry needling is een behandeltechniek die is overgekomen vanuit Canada en tegenwoordig steeds vaker door fysiotherapeuten in Nederland wordt uitgevoerd. Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) naald, er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Tijdens de behandeling worden een of meerdere triggerpoints aangeprikt wat leidt tot een langdurige ontspanning hiervan.

Doordat gebruik wordt gemaakt van een dunne (acupunctuur) naald is het voor de therapeut mogelijk om precies de juiste triggerpoints aan te prikken.

Dry needling wordt veel gebruikt bij nek- en schouderklachten, een tennis-/golfelleboog en rug- en heupklachten. Daarnaast is bij alle vormen van spier gerelateerde klachten dry needling een mogelijke behandelwijze als de fysiotherapeut dat van toegevoegde waarde vindt.

Werkwijze

Bij Pouw Fysiotherapie is Bas de Wildt gespecialiseerd in het behandelen middels dry needling. Een behandeling bij Pouw Fysiotherapie bestaat uit 3 stappen:

  1. Intake
    Tijdens een eerste ontmoeting bespreken jij en de fysiotherapeut jouw pijnklachten. De fysiotherapeut zal vragen stellen en onderzoek doen. Jij kunt bijvoorbeeld aangeven waar je de klachten voelt en hoe het is ontstaan. Zo kan goed worden vastgesteld wat het probleem is.
  2. Uitleg behandelplan
    Na de intake weet de fysiotherapeut waar het probleem zit en maakt hij een afweging of dry needling de juiste behandeltechniek is voor deze klachten.
  3. Aan de slag: behandelen
    Een behandeling zal nooit alleen uit dry needling bestaan maar zal altijd een aanvulling op de behandeling zijn, zoals advies en aanvullende oefeningen.  

Maak direct online een afspraak 

2021 - Zeno