Sportblessures

Sporten is belangrijk, leuk en gezond. Helaas krijgen veel sporters te maken met blessures. Heb jij je enkel stevig verzwikt of last van een overbelaste arm? Pouw Fysiotherapie helpt je van je sportblessures af. Zo kun je snel weer aan de slag.

Wanneer fysiotherapie bij sportblessures?

Veel sporters maken gebruik van fysiotherapie. Dit doen zij niet alleen wanneer zich een ongeval heeft voorgedaan. Een fysiotherapeut:

 • geeft eerste hulp bij sportongevallen;
 • adviseert over blessurepreventie;
 • helpt je kiezen voor de juiste sport;
 • onderzoekt andere klachten waardoor je niet meer kunt sporten;
 • begeleidt bij en behandelt klachten van overbelasting.

Preventie is voor fysiotherapeuten heel belangrijk. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kun je bij een fysiotherapeut niet alleen terecht voor het fysieke probleem, maar ook voor begeleiding en voorlichting.

Sport en Pouw Fysiotherapie

Pouw Fysiotherapie is specialist in hardloop-,  wandel-, voetbal- en tennisblessures. Uiteraard ben je voor de behandeling van andere sportblessures ook bij ons aan het juiste adres. Pouw Fysiotherapie behandelt jou in 3 stappen:

 1. Intake
  Tijdens een eerste ontmoeting bespreken jij en je fysiotherapeut jouw (pijn)klachten. De fysiotherapeut zal vragen stellen en onderzoek doen. Ook kan de fysiotherapeut aan je vragen om wat bewegingen voor te doen. Zo kan er goed worden vastgesteld wat het probleem is.
 2. Uitleg behandelplan
  Na de intake weet de fysiotherapeut wat het probleem is en of hij jou kan helpen. De therapeut zal jou duidelijk uitleggen waar jij last van hebt en hoe jullie samen het probleem gaan oplossen.
 3. Aan de slag: oefenen en adviseren
  Fysiotherapie bestaat voor een groot gedeelte uit oefeningen doen. De fysiotherapeut schrijft samen met jou een oefenschema. Dan kun je thuis of in de oefenruimte oefenen en bespreek je de volgende keer hoe het gaat. De fysiotherapeut zal daarnaast advies geven over wat je wel en niet mag doen. Het kan ook voorkomen dat jouw fysiotherapeut jou moet behandelen. Dat kan bijvoorbeeld met medical taping, triggerpointtherapie of door middel van mobilisaties, fricties en massage.

Heb je nog geen blessure, maar wel lichte klachten? Neem vooral contact met ons op. Misschien kun je een ernstige blessure vermijden door bijvoorbeeld je manier van bewegen aan te passen. Pouw Fysiotherapie denkt graag met je mee.

Ik wil pijnvrij sporten

2021 - Zeno