Fysiotherapie

Lopen, staan, springen, bukken: het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, besef je pas als je ergens last van krijgt. Heb jij pijn(klachten) bij bewegen? Grote kans dat fysiotherapie jou kan helpen.

Wat is fysiotherapie?

Een fysiotherapeut weet alles over de spieren, pezen en botten in het menselijk lichaam. Wanneer jij klachten hebt bij bewegen of juist stilzitten, helpt een fysiotherapeut bij de bestrijding van die klachten. Ook werkt fysiotherapie preventief. Dat wil zeggen dat een therapeut jou kan helpen beter te bewegen waardoor je toekomstige klachten voor kunt zijn.

Iedereen kan bij de fysiotherapeut terecht. Hier heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist voor nodig. Bij twijfel kun je dus altijd een afspraak maken. Samen met je fysiotherapeut bepaal je of fysiotherapie de juiste keuze is voor jou.

Werkwijze

Het werk van een fysiotherapeut bestaat voor een groot deel uit luisteren. Het advies of het behandelplan is helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie en doel. Een behandeling bij Pouw Fysiotherapie bestaat uit 3 fases:

  1. Intake
    Tijdens een eerste ontmoeting bespreken jij en je fysiotherapeut jouw (pijn)klachten. De fysiotherapeut zal vragen stellen en onderzoek doen. Ook kan de fysiotherapeut aan je vragen om wat testen of bewegingen voor te doen. Zo kan er goed worden vastgesteld wat het probleem is.
  2. Uitleg probleem en behandelplan
    Na de intake weet de fysiotherapeut wat het probleem is en of hij jou kan helpen. De therapeut zal jou duidelijk uitleggen waar jij last van hebt en hoe jullie samen het probleem gaan oplossen.
  3. Aan de slag: oefenen/behandelen
    Fysiotherapie bestaat voor een groot gedeelte uit oefeningen doen. De fysiotherapeut helpt jou daarbij. Ook komt het vaak voor dat je wat huiswerk meekrijgt. Dan kun je thuis verder oefenen om zo snel mogelijk van de klachten af te komen. Heb je veel last van stijve spieren of gewrichten? Dan zal de fysiotherapeut dit ook behandelen als een onderdeel van het behandelplan.

Fysiotherapie aan huis

Kun je niet naar de praktijk te komen, maar heb je wel fysiotherapie nodig? Wij komen graag bij je langs. Veel behandelingen of oefeningen kunnen namelijk prima bij jou thuis worden gedaan.

Maak direct een afspraak

2021 - Zeno