Medical taping

Sportblessures, hoofdpijn, ontstekingen, problemen met de bloedcirculatie. Het zijn allemaal problemen die opgelost kunnen worden met medical taping. Wat dit precies is en hoe dit verschilt van normale tape leggen we je graag uit. Misschien is medical taping wel wat voor jou. 

Wat is medical taping?

Medical taping is een medische vorm van tapen. Medical tape wordt aangebracht om spieren te ondersteunen op meerdere manieren. Je spieren regelen namelijk niet alleen je bewegingen, maar ook je lichaamstemperatuur en bloed- en lymfecirculatie.

Medical tape, zoals kinesiotape, curetape, leukotape of strappaltape, lift jouw opperhuid een beetje op. Hierdoor hebben jouw bloed- en lymfevaten meer ruimte. Dit verbetert jouw bloedcirculatie. Ook zorgt de vermindering van druk ervoor dat je minder pijn ervaart. Uiteindelijk kan medical tape jou bijvoorbeeld meer ondersteuning geven of helpen bij de vochtafvoer van een gezwollen knie.

Normale tape is vooral gefocust op ondersteuning en het verkleinen van je bewegingsvrijheid. Medical tape doet dit juist niet. Medical tape is flexibel en heeft elasticiteit. Dat betekent dat de tape met jou meebeweegt en comfortabel zit. Je kunt met medical tape dus ook gewoon sporten.

Wanneer laten tapen bij Pouw Fysiotherapie?

Medical taping kan jou met meerdere problemen helpen. Hieronder wat voorbeelden van wat medical tape kan doen.

 • Spieren op spanning brengen of rust geven
 • Helpen bij het afvoeren van afvalstoffen
 • Ondersteunen bij overbelasting
 • Bepaalde gewrichten ondersteunen
 • Helpen bij houdingsproblemen
 • Pijn verminderen
 • Bloedcirculatie en lymfeafvoer verbeteren
 • Hoofdpijn verminderen

Pouw Fysiotherapie gaat altijd te werk in 3 stappen:

 1. Intake
  Tijdens het eerste gesprek leg jij uit waar je last van hebt. De fysiotherapeut zal vragen stellen en onderzoek doen. Zo komen jullie er samen achter wat het probleem is en kan de fysiotherapeut vaststellen hoe hij jou kan helpen.
 2. Uitleg behandelplan
  Na de intake weet de fysiotherapeut waar het probleem zit. Hij zal je uitleggen wat er precies aan de hand is en hoe medical tape kan helpen. Verder vertelt je fysiotherapeut alles wat je moet weten, zoals hoelang de tape moet blijven zitten. Vaak is medical tape een onderdeel van een behandeling.
 3. Aan de slag: behandelen
  Je fysiotherapeut brengt de tape aan op je lichaam. Vaak is dit voor een paar dagen en wil de fysiotherapeut je daarna terugzien. Medical taping wordt meestal gecombineerd met oefeningen of een andere behandeling door de fysiotherapeut.

In veel gevallen kan medical tape uitkomst bieden. Het is lastig om zelf te bepalen waar jij last van hebt en wat kan helpen. Twijfel dus niet en neem gerust contact met ons op.

Online een afspraak maken

2021 - Zeno