Revalidatie

Heb jij net een operatie achter de rug? Of ben je aan het herstellen van een ongeluk? Jij wilt zo snel mogelijk je oude leven weer oppakken en aan de slag. Een fysiotherapeut helpt jou bij je revalidatie.

Wat is revalideren?

Na een operatie, een ziekte of een ongeval moet je vaak revalideren. Dat betekent dat je herstelt en beter wordt met behulp van oefeningen. Je kunt je ook voorbereiden op een operatie die nog gaat komen of een operatie vermijden. Dat noemen we preventieve training.

Revalidatie is er op gericht een lichamelijke aandoening of lichamelijk letsel te verminderen of klachten niet te laten verergeren. Je kunt hierbij denken aan een nieuwe heup, een hernia-operatie of letsel na een ski-ongeluk. Ook kun je bij een fysiotherapeut terecht met een aangeboren aandoening. Samen kijken jullie naar wat er mogelijk is en hoe jij zo snel mogelijk herstelt of zo goed mogelijk kan functioneren met de aandoening.

Werkwijze

Bij revalideren is het heel belangrijk dat alles op jouw eigen tempo gebeurt. Samen wordt bepaald wat er wel en niet kan en hoe jij er zo snel mogelijk bovenop komt. Wij gaan bij Pouw Fysiotherapie aan de slag in 3 stappen:

  1. Intake en overleg specialisten
    Jouw persoonlijke situatie is uniek. Daarom is een intake, een eerste gesprek, heel belangrijk. Jij bespreekt met je fysiotherapeut wat er is gebeurd en wat jouw doelen zijn. Ook vraagt de fysiotherapeut informatie op bij andere specialisten, zoals de artsen die jou hebben behandeld. Vaak is er ook een verwijzing waar deze informatie op staat. Jouw fysiotherapeut komt er tijdens deze ontmoeting precies achter wat er aan de hand is.
  2. Uitleg behandelplan
    Nu de fysiotherapeut weet wat er is gebeurd en wat jij wil bereiken, kan hij een plan opstellen. Dit behandelplan omschrijft hoe de komende weken eruit komen te zien. Jij weet hierna precies wat jij kunt verwachten van je behandelingen en het herstelproces.
  3. Aan de slag: oefenen
    Revalideren betekent oefenen. Pouw Fysiotherapie weet uit eigen ervaring dat dit erg belangrijk is. Oefen je niet of te laat, dan kan er vertraagd herstel optreden. Dit kan leiden tot andere klachten of blijvende schade. Door bij ons te revalideren zul je altijd de beste begeleiding krijgen, mede doordat we gebruikmaken van revalidatieprotocollen. Er zijn hier ruime oefenmogelijkheden voor. Jouw fysiotherapeut weet precies welke oefeningen jou kunnen helpen.

Direct een afspraak maken

2021 - Zeno