Netwerk traumarevalidatie 

Netwerk Traumarevalidatie Nederland is een landelijk netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het revalideren van traumapatiënten.

Traumapatiënten hebben letsels opgelopen na een ongeval. Het kan gaan om verstuikingen of eenvoudige botbreuken, maar bijvoorbeeld ook om open breuken, wervelbreuken of bekkenbreuken.

De fysiotherapeuten van Netwerk Traumarevalidatie Nederland werken nauw samen met de multidisciplinaire teams van de aangesloten ziekenhuizen (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut) . Zo kan er tijdig worden bijgestuurd, zodat de behandeling optimaal verloopt. Kijk voor meer informatie op https://traumarevalidatie.nl/noordwest/.

Werkwijze

Bij Pouw Fysiotherapie is Bas de Wildt het eerste aanspreekpunt vanuit netwerk traumarevalidatie. Een behandeling bij Pouw Fysiotherapie bestaat uit 3 stappen:

  1. Intake
    Cliënten komen vaak via een verwijzing van de specialist of uit een zorginstelling naar aangesloten therapeuten van het traumanetwerk. Het is echter ook mogelijk om zonder verwijzing te komen. Tijdens een eerste ontmoeting bespreken jij en je fysiotherapeut het trauma en de aanwezige klachten. De fysiotherapeut zal vragen stellen en onderzoek doen om een duidelijk beeld voor de revalidatie te schetsen.
  2. Uitleg behandelplan
    Na de intake weet de fysiotherapeut de complexiteit van de klachten en probeert hij hier een behandelplan op af te stemmen. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt.
  3. Aan de slag: behandelen
    Een behandeling zal vaak bestaan uit fysiotherapeutische handelingen in combinatie met training/oefentherapie voor een verbetering in spierkracht.

Maak direct een afspraak 

2021 - Zeno